Lawrence Ho menganugerahkan AS juta dalam saham Melco Resorts
Toto

Lawrence Ho menganugerahkan AS$10 juta dalam saham Melco Resorts

Lawrence Ho Yau Lung (gambar), pengerusi dan ketua eksekutif pengendali kasino Macau Melco Resorts and Entertainment Ltd, telah dianugerahkan saham Live Result SDY depositari Amerika dengan nilai pasaran AS$10 juta, menurut pemfailan Khamis di Amerika Syarikat.

484,956 saham depositari terhad bernilai AS$20.68 setiap satu, bersamaan dengan 1,454,868 saham Melco Resorts.

Saiz anugerah telah ditentukan dengan merujuk kepada “tugas dan Slot Demo tanggungjawab Encik Ho sebagai pengarah anak syarikat Melco Resorts di Macau, di mana majoriti perniagaan kumpulan Melco Resorts terletak,” kata pemfailan itu.

Saham terhad yang diberikan mewakili kira-kira 0.10 peratus daripada saham terbitan Melco Resorts pada tarikh pengumuman, kata pemfailan itu.

Anugerah akan diberikan kepada dua peringkat yang sama, masing-masing pada 7 April 2023 dan 7 April 2024.

Melco Resorts mencapai walaupun pada rehat suku keempat dari segi pendapatan sebelum faedah, cukai, susut nilai dan pelunasan. Tetapi ia menamatkan tahun penuh 2020 dengan kerugian bersih sebanyak AS$1.26 bilion Live Result HK di tengah-tengah faktor termasuk gangguan perniagaan yang dikaitkan dengan pandemik Covid-19, berbanding dengan keuntungan sebanyak AS$373.2 juta pada 2019. Itu adalah hasil yang turun sebanyak 69.9 peratus tahun -atas tahun, kepada AS$1.75 bilion.